Повстання. Регіональний вимір. Огляд монографії Юрія Котляра “Селянське повстанство на Миколаївщині (1918–1921 рр.)” - Дегтярьов, С. І. (Сумський історико-архівний журнал, 2021)
Огляд монографії: Котляр Ю. Селянське повстанство на Миколаївщині (1918–1921 рр.): монографія. Миколаїв: Вид-во ЧНУ ім. Петра Могили, 2021. 124 с. (Історична бібліотека МДГУ). У монографії, яка входить до серії книг “Історична бібліотека МДГУ”, на основі архівних документів досліджується селянський повстанський рух на Миколаївщині у 1918–1921 рр. Проаналізовано антигетьманські, антибільшовицькі, антиденікінські та антикомуністичні виступи; показано селянські формування державного типу (Врадіївська Хліборобська республіка, Висунська та Баштанська республіки); виділено діяльність отаманів Лихо і Ю. Тютюнника на території Миколаївщини. Книга написана для науковців, викладачів, краєзнавців, студентів та всіх, хто цікавиться історією рідного краю.