Науковий і практичний досвід відновлення архітектурної спадщини в центрі уваги українських дослідників - Король, В. М. (Сумський історико-архівний журнал, 2021)
Рецензія на монографію: Будівництво та відновлення православних храмів: монографія / під загальним редагуванням В. Лихограй. Харків: Раритети України, 2019. 204 с. Сучасний процес реставрації давніх сакральних споруд потребує ґрунтовних досліджень, спрямованих на аналіз архітектурно-конструктивних рішень православних храмів та їх зв’язку з канонічними вимогами Церкви, виявлення історичних способів будівництва та створення характеристик специфіки ремонтно-реставраційних робіт. Одна з таких затребуваних наукових праць нещодавно вийшла в світ. Це монографія «Будівництво та реставрація православних храмів», авторами якої є харківські дослідники Дмитро Гончаренко, Сергій Євель, Олександр Харченко і Павло Чечельницький, а також Вікторія Лихограй, яка також відповідала за загальну редакцію видання.